Allmänt

Nybörjare, nagelvård?

2016-10-26 16:53 #0 av: CaptainBunchie

Från att ha varit en f.d. nagelbitare har det nu gått till att mina naglar växer sig långa (och det fort) som aldrig förr. Hade egen häst tidigare dessutom, så att hålla på med naglarna då kändes ganska hopplöst.

Men nu somsagt växer de så att det knakar, tyvärr är de naturligt kassa som lätt böjer sig och 'skivar' sig, men de händer mest när jag glömt att hålla reda på längden, med andra ord när de är lite väl långa.
(Och nej, jag har inga brister på något. P.g.a. sjukdom har vi testat alla mina värden och alla är normala enl. läkare.)

Har tänkt önska mig Essie's Base Coat 'Grow Stronger' i julklapp, som tydligen fått mycket positiv feedback.

Men, till saken. Nu tänkte jag börja lite försiktig småstart bara att vårda naglarna från grunden. Typ Nagelbanden osv, då de är inte så vackra för tillfället.

Är Depend's "Mirakel Kit" prisvärt och bra?
Vad skulle ni rekommendera?

//CaptainBunchie (fd. BlossaTossa)       
http://kråkryttare.weebly.com/

Anmäl
2016-10-26 17:17 #1 av: Gladasvampen

Jag skulle köra på olja och mjuka ner nagelbanden, sedan skrapa bort nagelbanden som fastnat på nageln. Genom att olja in nagelbanden regelbundet blir de mjuka och de döda delarna går att pilla bort (KLIPP ALDRIG). Sedan så skulle jag köra en bra base coat eller annat för att stärka naglarna lite i början. JAg målar typ 40 lager nagellack så jag behöver ingen ytterligare förstärkare, men ska du inte använda nagellack så är en bra bas coat viktigt :)

Anmäl
2016-10-26 17:24 #2 av: CaptainBunchie

#1 Vilka produkter rekommenderar du då? :P Och varför ska man inte klippa? :)

//CaptainBunchie (fd. BlossaTossa)       
http://kråkryttare.weebly.com/

Anmäl
2016-10-26 17:25 #3 av: jessR

CND solaroil är en superbra nagelolja som gör att du får fina nagelband och starkare naglar. Tycker inte depends produkter är så bra...

Anmäl
2016-10-26 17:32 #4 av: CaptainBunchie

#3 Brukar det finnas i någon fysiskt butik? :)

//CaptainBunchie (fd. BlossaTossa)       
http://kråkryttare.weebly.com/

Anmäl
2016-10-26 17:38 #5 av: Gladasvampen

#2, brukar köra på jojobaolja blandad med lite olivolja. Om du vill ta bort nagelbanden klipp aldrig eftersom att det skapar sår som ofta blir infekterade och sedan växer nagelbanden ut fulare och mer resistenta mot klippning. Köp en cuticle remover (det är en sorts kräm/salva/medel) låt det sitta på nagelbanden och sedan kan du lätt skrapa bort dem med en trästav om du ska ta bort dem :)

Anmäl
2016-10-26 17:47 #6 av: CaptainBunchie

#5 Har du någon speciell Cuticle Remover du skulle rekommendera?
Såg att Kicks har en från Mavala och en från Scratch Nails.
Mavala's är ju lite mer inom min budget.. :)

//CaptainBunchie (fd. BlossaTossa)       
http://kråkryttare.weebly.com/

Anmäl
2016-10-26 18:16 #7 av: Gladasvampen

#6 min favorit är el corazon, älskar alla deras produkter dock måste man beställa från deras hemsida och det tar 1 månad att få hem grejerna eftersom de skickar från ryssland :)

Anmäl
2016-10-27 12:36 #8 av: Tuulikki

#6 Mavalas Cuticle Remover är helt OK, så kör på den om du tycker priset passar (jag fick min, så har inte koll på vad de kostar).Glad

Det är viktigt att olja naglarna och nagelbanden ofta. Jag tjatar om det hela tiden, haha! Min sambo jobbar inom vården och jag har fått honom att olja naglarna ibland då hans händer & naglar blir uttorkade av all handspritLipar

Det finns många olika att välja mellan. Ibland använder jag en "riktig" och ibland bara vanlig oliv- eller kokosoljaGlad

Klipp ALDRIG naglarna, fila dem istället.

↠ Just keep swimming ↠ 

Anmäl
2016-11-06 15:13 #9 av: jessR

#4 Nej jag har aldrig sett det utan beställt det på nätet, väl värt pengarna i alla fall om du är nog med att använda både morgon och kväll :) 

Anmäl
2016-11-11 16:48 #10 av: CaptainBunchie

Jag köpte faktiskt Depend's Mirakel-kit, mest då det är inom min budget och jag råkade snubbla över det i en fysisk butik (hade ju även väldigt bra omdöme på kicks hemsida). Har använt det varje dag enl. beskrivning nu i nästan 2v (med två dagar som jag missat/inte haft tid) och såg/kände redan efter en vecka att det gav resultat. Blev rätt förvånad för jag trodde faktiskt inte jag skulle märka något direkt. Cuticle remover väntade jag med att köpa, vilket jag är glad över, då det inte verkar behövas. Kommer kanske uppgradera och testa nya produkter om jag får råd till det, men detta är helt klart bättre än inget.

Men nu till en följdfråga:
Hur gör jag när jag har nagellack? Ska jag ta bort lacket varje dag för att olja naglarna, eller hur ska jag göra?

//CaptainBunchie (fd. BlossaTossa)       
http://kråkryttare.weebly.com/

Anmäl
2016-11-11 17:41 #11 av: Gladasvampen

#10, naglar är döda celler, så du behöver inte ta bort nagellacket, utan du kan olja ovanpå. Nagellacket fungerar som en förstärkare så olja i nagelbanden där naglarna växer ut, för det är där det behövs näring :)

Anmäl
2016-11-11 20:08 #12 av: CaptainBunchie

#11 Ahh, okej! Tack! :)

//CaptainBunchie (fd. BlossaTossa)       
http://kråkryttare.weebly.com/

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.