Tips

Skadad nagel som lossnar?

2016-11-20 12:11 #0 av: Lonaa

För några månader sedan blev jag trampad av en häst. Tånageln har sett lite konstig ut, de senaste veckorna har den varit blå/röd och ömmat rätt rejält men när jag testade att klippa ner den så mycket som möjligt igår så kom det ut massa blod och gegga.
Det känns mycket bättre (trycket har ju släppt) och själva nageln har nu normal färg - men den ser ut att hålla på att lossna. Det går att "glipa" på den rätt rejält, den sitter bara fast längst nere vid basen.
Ska man göra något? Försöka dra väck den? Klippa bort så mycket som möjligt? Eller bara låta den vara och hoppas att den är ok när den fortsätter växa?
Hilfe!!

"Glass löser allt!" /Källa Glassgård, Öland
Toktantens dagbok - Om hästar, hundar och livet i största allmänhetBlomma

Anmäl
2016-11-20 12:26 #1 av: Halvdansken

Naglar kan lossna, det är inte så ovanligt, men jag hade gått och fått det kollat, så att du inte får en infektion som kan ställa till det. Kanske ska den bort?  Den växer ut igen, men uder tiden kan det vara lite obehagligt.

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2016-11-20 16:32 #2 av: Tuulikki

Jag hade gått till vårdcentralen och fått hjälp därifrån

↠ Just keep swimming ↠ 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.