Diskussioner

Gulnande överlack

2017-07-24 17:28 #0 av: mandymoo

Jag undrar om det är någon annan som har erfarenhet av att överlacket "gulnar" eller hur jag ska förklara det - det blir "smuttsigt". 

Har jag t ex silverglitter på naglarna tar det någon dag så ser det mer ut som guldglitter. 

Nu tog jag precis bort lack o la på nytt. Men kan ta en bild igen på mina naglar jag har nu om några dagar för att visa hur jag menar.

Jag undrar mest om det bara är jag som har denna erfarenhet eller problem (inte skoj när ljusa lack på någon dag ser smutsiga ut) 

Men framför allt varför det blir så?

Jag har provat olika överlack, samma resultat. Olika lacker under eller inget alls... samma resultat. 

Anmäl
2017-07-24 20:44 #1 av: Grace2009

Jag har ingen erfarenhet av detta men det låter ju märkligt. Jag har haft silverglitterlack och det har fortfarande varit helt klart silvrigt efter en vecka (fast lagt på nytt topplack då och då under veckan då). Kommer naglarna i kontakt med någonting som ger färg/en reaktion? Rökning kanske? Skulle vara intressant att få reda på vad det här är Lipar

Anmäl
2017-07-25 18:54 #2 av: mandymoo

Jag röker inte  o kommer knappt i kontakt med rökare alls...

ett tag tänkte jag om det berodde på att jag dagligen tvättade bilen (kör taxi) att ämnen i schampo, avfettning eller fälgrengörning eller till o med det man gör rent invändigt med. Men så har jag nu suttit växeln o inte alls kommit i kontakt med dessa ämnen - men fortfarande gulnar eller bli överlacket smutsigt...  

Anmäl
2017-07-25 19:06 #3 av: Grace2009

#2 Bilschampo/avfettning lät ju som en bra teori, men lär ju inte vara det när det gulnar i växeln också. Hmm... Hoppas någon klurar ut detta Funderar

Anmäl
2017-07-27 11:51 #4 av: nypisnina

Kan det vara så att dina överlack krackelerar lite när du jobbar som du gör med olika medel m.m. så att det helt enkelt kommer in mikroskopiska partiklar? Eller kanske att din naturliga nagel har tagit stryk liksom under nagellacken och att det är den naturliga nageln som skapar oregelbundenhet i topplacket så att det kommer in smuts? Har du testat med typ gellack om det blir likadant? Eller gellack som topcoat bara?

Anmäl
2017-07-31 21:32 #5 av: Grace2009

Hur går det? gulnar det fortfarande?

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.