Allmänt

Min nagelresa

2017-07-27 18:55 #0 av: nypisnina

Jag har haft gelénaglar och akrylnaglar ett bra tag nu och det är jätteroligt, fint och ganska dyrt. Jag målar dessutom naglarna mycket och ofta och övar mig på olika nageldekorationer, både handmålade saker och lite olika design, det är hur kul som helst. Men det är så tröttsamt med det här eviga filandet och kostnaden så nu har jag ett nytt nagelmål, få egna schyssta naturliga långa naglar. Tjooo!

Jag har aldrig haft långa bra naglar för jag är en nagelbitare till och från, och när jag mår dåligt så går jag dessutom på nagelbanden, och gärna skinnet runt om också... mina händer och naglar har sett ut som ett h-vete ett bra tag nu men nu har jag bestämt mig.

Jag ska lacka mina naglar med genomskinligt lack nu, har valt Essies topcoat, bara för att ge lite styrka och för att jag inte ska riva mig, de är så tunna att de är vassa. Varje dag ska jag ge dem ett bad i en blandning som jag har komponerat själv och tre (eller fler) gånger om dagen ska jag massera in olja i naglarna och även fingrarna. Jag har även börjat med ett kosttillskott som ska vara bra för naglar. Första dagen och mina naglar ser ut såhär. Blääää! Kräks Men det kan bara bli bättre.

Önska mig lycka till!

Anmäl
2017-07-27 19:58 #1 av: Grace2009

Varför ska du bada med varje dag? Bör man inte undvika vatten så gott det går för att få  starka naglar? Trodde vatten får dem att svälla upp och skiva sig mycket lättare.

Anmäl
2017-07-27 20:08 #2 av: nypisnina

Det är ett speciellt oljebad som jag har komponerat ihop med mina favoritoljor och lite andra ingredienser, inget vatten dock. Tummen upp

Anmäl
2017-07-27 20:32 #3 av: Grace2009

#2 Då är jag med och det låter riktigt bra! Tummen upp

Anmäl
2017-07-27 22:23 #4 av: nypisnina

#3 Hoppas verkligen att det kommer att funka. Ska lägga upp bilder här under resans gång, det är motiverande för mig + att jag mer än gärna tar emot tips. Glad

Anmäl
2017-09-22 00:38 #5 av: nypisnina

Min mobil har gett upp, kan inte ta kort... Gråter Mina naglar har inte vuxit särskilt bra alls, jag märker absolut ingen skillnad med den behandlingen som jag har gjort så nu smörjer jag bara då och då med en egenkomponerad nagelolja och masserar nagelbanden när andan faller på. Mina naglar är friskare och jag håller på att fila de så att de blir tjockare för det är fortfarande ganska tunt längst ut. Men de mår bättre helt klart. Får snart hem min nya telefon och då ska jag ta kort igen. 

Anmäl
2017-09-22 08:05 #6 av: Grace2009

Det har ju bara gått knappt 2 månader. Tar ju lång tid innan hela nageln har vuxit ut helt. För en del är det så långsamt att det kan ta ett halvår. Ligg i med att olja in dem flera gånger om dagen i alla fall :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.